Sport
MAX

Sarina Wiegman: 'Intentie om door te gaan als EK wordt verplaatst'

foto: De Perstribunefoto: De Perstribune
  1. Nieuwschevron right
  2. Sarina Wiegman: 'Intentie om door te gaan als EK wordt verplaatst'

Bondscoach Sarina Wiegman had dit jaar alles gezet op een goed resultaat met de Oranje Leeuwinnen op de Olympische Spelen in Tokio. Door de coronapandemie heeft ze nu opeens tijd voor hele andere dingen. "Ik heb voor het eerst naar Chateau Meiland gekeken."

Dat zei Wiegman zondag op De Perstribune van MAX. Door het verplaatsen van de Olympische Spelen en het EK voetbal voor mannen naar 2021 dreigt het EK voor vrouwen ook een jaar te worden opgeschoven naar 2022.

Volgens de Bondscoach is dat een goede zaak. Het spelen van het EK en de Olympische Spelen in één zomer vindt ze niet wenselijk, maar dat is niet de enige reden. "Het is goed als de vrouwen een apart podium krijgen van de mannen zodat mensen niet hoeven te kiezen tussen het mannen- of het vrouwen-EK."

Contractverlenging?

Wiegmans contract loopt af in de zomer van 2021. Nu het EK uitgesteld dreigt te worden rijst de vraag of Wiegmans contract verlengd gaat worden met een jaar. "Dat is wel mijn intentie", zegt ze daarover. "Maar er hebben nog geen gesprekken plaatsgevonden, en dat is ook logisch lijkt me." Wiegman benadrukt dat de KNVB op dit moment andere dingen aan zijn hoofd heeft.

Sarina Wiegman trad in 2017 aan als bondscoach van de Oranjevrouwen en werd direct Europees Kampioen in eigen land. Vorig jaar verloor Nederland de finale van het WK van de Verenigde Staten. Door dat resultaat op het WK plaatste Nederland zich voor de Olympische Spelen in Tokio.

Chateau Meiland

Wiegman zit net als bijna heel Nederland nu voornamelijk thuis met haar gezin. Elke dag maakt ze een wandeling en ze kijkt veel meer tv. "Ik heb voor het eerst naar Chateau Meiland gekeken. Ik had dat nog nooit gezien, maar ik vind het geweldig!"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie