Sport
EONOS

Feyenoord na knotsgek duel als groepswinnaar door in Europa League

foto: Pro Shotsfoto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. Feyenoord na knotsgek duel als groepswinnaar door in Europa League

Feyenoord heeft zich na een knotsgek duel in De Kuip verzekerd van de groepswinst in de Europa League. Invaller Santiago Gimenez bracht de supporters in extase door de winnende goal tegen de touwen aan te schieten: 1-0.

Feyenoord stond voorafgaand aan het duel tegen Lazio Roma, op de derde plek in de poule en wist dat het moest winnen van de Romeinen om nog enigszins zicht te houden op kwalificatie voor de volgende ronde. De kansen waren in de openingsfase echter voor de Italianen die via Cancellieri en Felipe Anderson gevaarlijk werden. Een uitblinkende Justin Bijlow voorkwam een tegengoal.

Na een doelpuntloze eerste helft gingen beide ploegen in de tweede helft op jacht naar de winnende treffer. Igor Paixão werd voor Feyenoord gevaarlijk en ook David Hancko deed een poging, maar vonden doelman Ivan Provedel op hun weg. Slot moest wat bedenken en bracht spits Santiago Gimenez, die zich enkele minuten na zijn invalbeurt kroonde tot goudhaantje van de avond. Hij stond koud in het veld toen hij De Kuip in extase bracht. De Mexicaan nam de bal eerst niet goed aan, maar na Italiaans geklungel viel de bal alsnog binnen: 1-0.

Zaak was om die minimale voorsprong in de slotfase over de streep te trekken. Met de steun van Het Legioen lukte dat. Feyenoord won, en plaatste zich zelfs als groepswinnaar voor de volgende ronde. Lazio droop af en moet na de winter verder in de Conference League, omdat alle ploegen op acht punten eindigden.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie