2. Oranje overtuigt opnieuw niet, wint wel van Qatar en gaat door naar knock-outfase WK

Het Nederlands elftal heeft zich met een 2-0 overwinning op gastland Qatar geplaatst voor de achtste finales van het WK. Overtuigend was het niet, maar dankzij doelpunten van Cody Gakpo en Frenkie de Jong gaat Oranje als groepswinnaar door naar de knock-outfase.

De andere wedstrijd in de poule, tussen Ecuador en Senegal, eindigde in een 2-1 overwinning voor Senegal, dat zich daarmee net als Oranje plaatst voor de achtste finales.

Cody Gakpo zette de ploeg van bondscoach Louis van Gaal in de eerste helft op 1-0 voorsprong. In de tweede helft verdubbelde Frenkie de Jong de score, nadat Memphis Depay de bal van dichtbij op de keeper van Qatar schoot.

In de slotfase leek invaller Steven Berghuis de derde Nederlandse treffer te maken, maar zijn doelpunt werd afgekeurd, omdat er eerder hands werd gemaakt.

Zaterdagavond speelt Oranje de achtste finale. De tegenstander is de Verenigde Staten.