Naar homepage
Sport

Advocaat vertrekt na dit seizoen bij Feyenoord: 'Opmerkelijke timing'
EONOS

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Advocaat vertrekt na dit seizoen bij Feyenoord: 'Opmerkelijke timing'

Dick Advocaat stopt na dit seizoen als trainer van Feyenoord. Dat heeft hij laten weten in een verklaring op de website van de club.

Advocaat kondigde aan na dit seizoen te stoppen als clubcoach. Een baan als bondscoach sluit hij niet uit.

Het vertrek van Advocaat komt volgens Remco Ravenhorst, voorzitter van supportersvereniging FSV De Feijenoorder, op een verrassend moment. "We zitten natuurlijk vlak voor een super belangrijke wedstrijd in de Europa League. Het is wel een opmerkelijke timing." Hij doelt daarmee op de wedstrijd tegen Dinamo Zagreb.

Vervanger

Ravenhorst vindt het aan de ene kant jammer dat Advocaat vertrekt, maar heeft er ook begrip voor. De voorzitter van de supportersvereniging wil zich niet bemoeien met de zoektocht naar een vervanger van Advocaat.

Een nieuwe trainer hoeft volgens Ravenhorst niet per se een band te hebben met de Rotterdamse club. "Het kan je een plus geven, maar we moeten uiteindelijk gaan voor degene die onze club het beste kan helpen en verder brengen."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie