Sport
EONOS

Opluchting bij tafeltennisster Eerland: 'Met een beetje ben ik al blij'

foto: EPAfoto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Opluchting bij tafeltennisster Eerland: 'Met een beetje ben ik al blij'

Goed nieuws voor tafeltennisster Britt Eerland: de nummer een van Nederland krijgt een tijdelijke A-status van NOC*NSF om de moeilijke periode door te komen. Eerder deze week werd Eerland door haar failliete Duitse club op straat gezet en vroeg ze zich hardop af of ze haar olympische droom nog wel kon bekostigen.

"Mijn grootste emotie is wel even opluchting", is de eerste reactie van Eerland bij Langs de Lijn En Omstreken, hoewel ze nog niet precies weet hoeveel de bijdrage van NOC*NSF precies zal zijn. "Het is in ieder geval voor een half jaar. Ik had helemaal niks, dus met een klein beetje ben ik al echt blij. Nu kan ik weer opbouwen en onderhandelen met nieuwe clubs."

Eerland veroverde in februari zilver op de hoog aangeschreven Europese Top-16. Vervolgens werd ze op straat gezet bij haar Duitse club, waar ze het grootste deel van haar inkomen binnenhaalde. Zonder dat geld en door de verplaatsing van de Olympische Spelen met een jaar zag ze amper nog een mogelijkheid om op het hoogste niveau actief te zijn. Haar olympische droom spatte uiteen.

Maar daar wilde Eerland zich niet bij neerleggen. "Ik heb letterlijk iedereen e-mails gestuurd en gebeld. De prestatiemanager, de atletencommissie, NL Sporter, de organisatie die helpt met juridische adviezen... Het sleutelwoord was steeds 'geduld, geduld, geduld', en nu is het eindelijk binnengekomen.

Tafeltennistafel van opa en oma

De financiële steun biedt wat verlichting, maar er is ook nog veel onzekerheid over de Olympische Spelen van volgend jaar. "Ik stond nu zeventiende op de geschoonde lijst, ik hoefde nog maar één plekje. Maar het is de vraag welke ranglijst ze nu gaan pakken", zegt Eerland, die ondertussen fit probeert te blijven voor wanneer de competitie wordt hervat.

"Mijn opa en oma hadden nog wel een tafeltennistafel staan. Natuurlijk wel op afstand en in een andere kamer. En ik heb het geluk dat mijn stiefvader mijn coach is, dus met hem kan ik een balletje staan."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie