Sport
EONOS

NOS Sportforum: 'Zoet kan nooit meer keepen voor PSV'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. NOS Sportforum: 'Zoet kan nooit meer keepen voor PSV'

In het Sportforum van Langs de Lijn En Omstreken gaat het bijna alleen maar over voetbal. Niet vreemd met oud-doelman Ronald Waterreus, AD-journalist Freek Jansen en NOS-commentator Frank Wielaard als gasten aan tafel.

{podcast audio="122016" caption="'Bij de amateurs wordt dat beter gemanaged dan bij PSV'" }

De ontwikkelingen van het afgelopen weekend lenen zich uitstekend voor een stevig gesprek. De overmacht van Ajax die hoop geeft voor het Champions League-seizoen, het pak slaag van Heracles voor VVV dat trainer Robert Maaskant uiteindelijk de kop heeft gekost en natuurlijk de crisis waar PSV steeds dieper in komt te zitten.

'Fouten bij trainer'

Op bezoek bij Willem II leed PSV de derde competitienederlaag van het seizoen. Ronald Waterreus, van 1994 tot 2004 keeper van de Eindhovense ploeg, ziet fouten bij de leiding, maar ook bij trainer Mark van Bommel. "Ik heb wel de indruk dat hij aan een aantal spelers iets te veel en te lang vasthoudt."

Daarmee doelt de oud-doelman onder andere op Pablo Rosario die dit seizoen tot aanvoerder is gebombardeerd.

Alle gasten zijn het erover eens dat Van Bommel de keeperskwestie bij PSV helemaal verkeerd heeft aangepakt. Freek Jansen vindt het ronduit gĂȘnant hoe Jeroen Zoet werd gepasseerd.

'Amateurs doen het beter'

"Bij een plaatselijke vierdeklasser wordt dit beter gedaan dan bij het grote PSV." Dat Van Bommel inmiddels zijn excuses aan zijn doelman heeft aangeboden zal volgens Frank Wielaard weinig helpen. "Het leed is al geschied. Het is vrijdag al misgegaan, toen hadden ze tegen Zoet moeten zeggen: blijf lekker thuis."

Waterreus verwacht dan ook dat de wegen van Zoet en PSV zich zullen scheiden. "Jeroen kan nooit meer keepen bij PSV want als trainer ben je dus schijnbaar bang dat hij op de bank een keer in beeld genomen wordt. Als je hem de volgende keer opstelt, wil je dan achter gesloten deuren spelen ofzo, want dan komt hij ook in beeld."

In het Sportforum bespreken drie gasten iedere maandagavond van 21.30 uur tot 23.00 uur in Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1 de gebeurtenissen van de voorgaande sportweek.

Het Sportforum is in zijn geheel hier (podcast) en via NPO Radio 1 Gemist terug te luisteren.

Ster advertentie
Ster advertentie