Naar homepage
Sport

Hoe kinderlied 'Baby Shark' de Washington Nationals naar de World Series hielp

foto: EPAfoto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe kinderlied 'Baby Shark' de Washington Nationals naar de World Series hielp

Het nummer 'Baby Shark' is een van de populairste kinderliedjes van de laatste jaren en blijft als een oorwurm nog dagenlang in je hoofd zitten. Daar zouden honkbalfans de komende dagen ook 'last' van kunnen krijgen, want het nummer is onlosmakelijk verbonden aan honkbalclub Washington Nationals.

'Het kinderlied is een soort oorlogslied geworden voor de Washington Nationals'

De club uit Washington DC van dinsdag op woensdagnacht de eerste wedstrijd tegen Houston Astros in de World Series: de finale van het honkbalseizoen in de Verenigde Staten.

In Langs de Lijn En Omstreken vertelt NOS-verslaggever Erik van Dijk hoe het nummer en de grote honkbalclub met elkaar verbonden raakten: "Dat komt door een van de spelers, Gerardo Parra. Hij had een hele moeizame start dit seizoen, het leek nergens op.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hij wilde iets omgooien en koos ervoor om 'Baby Shark' te kiezen als liedje dat gespeeld wordt wanneer hij aan slag komt. Hij dacht: mijn kinderen vinden dat leuk, het schalt de hele dag door mijn huis, laat ik dat gebruiken voor mijn opkomst."

"Eerst was het reden tot hilariteit, maar hij ging beter spelen en de ploeg ging beter draaien. Vanaf dat moment is het een soort oorlogslied geworden voor de Washington Nationals."

"De introductie van het lied is echt een soort ommekeer geweest. Het lied wordt in de kleedkamer gespeeld, in het stadion galmt het rond, bij elk moment dat ze scoren zie je mensen met hun armen een haaienbek nadoen. Het is echt een rol gaan spelen in de manier waarop honkbal daar beleefd wordt", zegt Van Dijk.

Vanaf woensdagnacht spelen de Washington Nationals in een best-of-seven-serie tegen de Houston Astros om de Amerikaanse honkbaltitel. De Houston Astros, winnaar in 2017, zijn favoriet.

Ster advertentie
Ster advertentie