Sport

Tilburgse ijshockeyfans kunnen ondanks toeschouwersverbod hun ploeg wel live aanmoedigen

EONOS
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Tilburgse ijshockeyfans kunnen ondanks toeschouwersverbod hun ploeg wel live aanmoedigen

De nachtmerrie voor sportclubs en hun supporters werd vorige week opnieuw werkelijkheid: er mogen geen mensen op de tribune plaatsnemen. Aanhangers van ijshockeyclub Tilburg Trappers kunnen hun team wel live in actie zien komen. De club komt uit in de Duitse competitie en tegenstander Krefelder AV 81 heeft de Nederlanders van harte uitgenodigd om de wedstrijd van aankomende vrijdag te bezoeken.

“We verwachten dat er wel wat supporters de grens oversteken”, zegt algemeen directeur van de Tilburgers, Ruud van Baast, in Langs de Lijn En Omstreken.

De club stapte in 2015 van de Nederlandse competitie over naar de Oberliga Nord, het derde Duitse ijshockeyniveau, om meer tegenstand te krijgen en heeft met de andere clubs afspraken gemaakt over het verplaatsen van de thuiswedstrijden. Hierdoor spelen de Tilburgers de komende drie weken zes uitwedstrijden. In Duitsland zijn supporters wel welkom. Ook als ze uit Nederland komen.

En dus organiseert de club uit Krefeld een actie om meer publiek op de tribune te krijgen. “Het is maar op anderhalf uur rijden van Tilburg.” Van Baast is blij dat de Duitse clubs zich flexibel heeft opgesteld.

Volgens hem zijn de clubs in de coronaperiode dichter bij elkaar gekomen, doordat ze allemaal in hetzelfde schuitje zitten. Wel was het een uitdaging om de wijzigingen in het speelschema door te voeren. “We spelen 60 a 65 wedstrijden per jaar en de ijshockeyhallen moeten wel vrij zijn.“

Van Baast begrijpt dat de reis van supporters naar Duitsland in een pandemie tot gefronste wenkbrauwen leidt. “In Duitsland hebben ze de 2G-regel. Dat neemt wat zorgen weg. Ook roep ik op om het gezonde verstand te gebruiken, houd dus afstand en denk aan de hygiëne.

De club die momenteel eerste staat op de ranglijst moet zondag in en tegen Rostock spelen. Op zesenhalf uur rijden van Tilburg. Van Baast: “Daar verwacht ik niet veel supporters.”

Bekijk hier het hele gesprek:

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie