Sport
NOS

Wout van Aert wint massasprint op Champs-Élysées

  1. Nieuwschevron right
  2. Wout van Aert wint massasprint op Champs-Élysées

Jumbo-Visma-renner Wout van Aert heeft de laatste etappe in de Ronde van Frankrijk van 2021 gewonnen. De Belg lijkt alles te kunnen: hij wint na de bergetappe naar de Mont Ventoux en de tijdrit van gisteren ook de massasprint op de Champs-Élysées.

Jasper Philipsen werd tweede en Mark Cavendish eindigde als derde in de sprint. De Brit verzekerde zich daarmee van het puntenklassement. Cavendish probeerde alleen recordhouder te worden met etappezeges, maar staat na deze Tour op gelijke hoogte met Eddy Merckx. Tadej Pogačar heeft de Tour de France voor het tweede jaar op rij gewonnen.

Schelling ontsnapte

Na de gebruikelijke ceremoniële taferelen op weg naar Parijs, ging het pas op het lokale circuit op de Champs-Élysées in een hogere versnelling. Vier renners ontsnapten: etappewinnaar Patrick Konrad, Stefan Bisegger en Harry Sweeny. Ze kregen niet meer dan dertig seconden voorsprong.

Later liet ook Ide Schelling zich nog van voren zien, met niet de minste coureurs naast zich. Philippe Gilbert en Julian Alaphilippe waren meegeslopen. Later reed Schelling ook nog vooraan met Michael Valgren en Brent Van Moer. Zij hielden het vol tot 6,3 kilometer voor het einde. De treintjes meldden zich voor de laatste sprint.

Werk van Teunissen

Mike Teunissen bracht Van Aert naar voren. Teunissen ging de sprint van kop af aan. Cavendish zat klem en kon er niet meer voorbij komen. Philipsen kwam in de laatste meters nog dichtbij, maar stak zijn wiel iets later dan Van Aert over de finishlijn.

Finish Alert

Heb je geen tijd om de volledige etappe te kijken, maar wil je de finish niet missen? Meld je dan aan voor de Finish Alert in de NPO Radio 1-app.

Op die manier krijg jij elke etappe vlak voor de finish een pushmelding op je telefoon, zodat je niks hoeft te missen van het gevecht op de eindstreep.

Download de NPO Radio 1-app hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie