Sport
EONOS

Ajax hoeft zich niet druk te maken

foto: ANP Pro Shotsfoto: ANP Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. Ajax hoeft zich niet druk te maken

Liverpool, Atalanta Bergamo en FC Midtjylland uit Denemarken, dat zijn de clubs waarmee Ajax moet afrekenen om de lucratieve knock out-fase van de Champions League te bereiken. De Engelsen wonnen de cup in 2019 en de Italianen bereikten deze zomer de kwartfinale. Alleen de Scandinaviërs zijn nieuwelingen in het belangrijkste voetbaltoernooi. Dat is de tegenstander die Ajax de minste problemen zal geven. Rafael van der Vaart dekt er alleen heel anders over.

Van der Vaart en FC Midtjylland

De 109-voudig international begon zijn voetbalcarrière bij Ajax en speelde in zijn nadagen twee seizoenen voor de Deense club. In Langs de Lijn En Omstreken sprak hij over een mooie loting voor de Amsterdammers. "Ik hoorde overal: 'superzwaar en had makkelijker gekund', maar we hoeven toch niet nerveus te worden van Midtjylland en Bergamo?"

Plankenkoorts

Van der Vaart denkt dat de Deense tegenstander misschien wel eens last kan hebben van plankenkoorts. "Dat is de debutant, die weten niet wat ze mee gaan maken. Voor hun is dat vooral genieten. Ze hebben een paar hele goede spelers maar dat is wel de mindere in de poule."

Vroeger speelde Midtjylland opportunistisch voetbal maar dat is volgens de analist veranderd in modern voetbal waar de Nederlanders ook van houden. "Ze zijn gewoon het beste team in Denemarken en dan is ook wat makkelijker om goed voetbal te spelen. Maar toen ik er speelde was het vooral lange ballen, corners en een lange ingooi."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie