Sport
BNNVARA

Waarom B.V.S.C. deze Champions League juicht voor Paris Saint Germain

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Waarom B.V.S.C. deze Champions League juicht voor Paris Saint Germain

Vanavond beginnen zestien Europese topclubs aan de knock-outfase van de Champions League. Nu Ajax vroegtijdig het miljoenenbal heeft moeten verlaten, vragen veel Nederlanders zich af wie nu te steunen. Waar veel Nederlandse voetballiefhebbers kiezen voor clubs als Liverpool, Juventus en FC Barcelona, kiest sportjournalist Jean-Paul Rison voor Paris Saint Germain. Waarom? Dat vertelt hij in B.V.S.C.

Video niet beschikbaar

De Franse grootmacht heeft in Nederland een hele matige reputatie. De club wordt geleid door Qatarese investeerders die de club vooral dankzij heel veel geld omhoog hebben weten te werken. Topspelers als Neymar, Cavani en Mbappé kwamen, en de sfeer rondom de club veranderde daardoor, erkent ook Rison: "Maar er is gelukkig veel meer."

Het voetbal van de toekomst

"De club speelt gedurende haar hele historie al fantastisch voetbal", zegt Rison. "Ik was al verliefd op deze club sinds de tijd van Jay-Jay Okocha en Ronaldinho, maar ook nu is het voetbal geweldig." Hij legt uit dat de club uit Parijs momenteel hét voetbal van de toekomst speelt.

Rison: "Je gaat het vanavond ook zien: Het is attractief, het swingt, je ziet constant technische hoogstandjes. Daarnaast hebben ze ook Kylian Mbappé in de spits; dat is dé voetballer van de toekomst."

Miljoenen voor de club

De sportjournalist erkent dat de miljoenen voor Paris Saint Germain (PSG) ook negatieve gevolgen heeft gehad. De Franse competitie is bijvoorbeeld al jaren een one horse race. "Ik zeg altijd: het is alsof je de Tour de France probeert te winnen op een brommer", aldus Rison.

Quote

Het is alsof je de Tour de France probeert te winnen op een brommer

Jean Paul Rison

Voor de club uit Parijs doet het kampioenschap van Frankrijk er al jaren niet meer toe. Het merk Paris Saint Germain is sowieso meer en meer een internationale naam aan het worden.

Rison: "Het Franse imago is een beetje naar de achtergrond aan het verdwijnen. In die zin vervreemd de club zich een beetje van haar fans. Maar nu doen ze wel met de grote jongens mee. Dat vinden ze hier natuurlijk ook wel leuk."

Halve finale Champions League

Rison heeft veel vertrouwen in PSG dit jaar. "Ik denk dat ze verder gaan komen dan ooit. Liverpool steekt echt ver boven alles en iedereen uit, maar bij eigenlijk alle andere topclubs rommelt het. Ik denk ze het heel veel clubs heel erg lastig kan maken. Voor minder dan de halve finale doen we het niet."

Flitsen van Paris St. Germain – Borussia Dortmund zijn vanavond te beluisteren in Langs de Lijn en Omstreken op NPO Radio 1

Dit is waarom je fan moet zijn van Paris Saint Germain

Luister hier de podcast van B.V.S.C. terug

{podcast audio="124752" caption="Uitzending van 18 februari 2020" }

Meer van B.V.S.C.?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie