Naar homepage
Sport

Zwemmers zijn blij met Rutte, zij mogen het water weer in
EONOS

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Zwemmers zijn blij met Rutte, zij mogen het water weer in

Op het puntje van de stoel, zo zat heel Nederland naar de persconferentie van premier Mark Rutte te kijken. Wachtend op dat verlossende antwoord op de vraag: wanneer mogen we weer? Voor de zwemsport kwam er goed nieuws vanavond.

In Langs de Lijn En Omstreken spraken we Aschwin Lankwarden, algemeen directeur van de Koninklijke Nederlandse Zwembond. "Fijn dat we stapsgewijs weer kunnen versoepelen, er werd niks expliciet over zwembaden genoemd maar we zagen daarna een mededeling van de Rijksoverheid dat ook de binnenbaden weer open mogen", aldus Lankwarden.

Maar voor die opening van de zwembaden op 11 mei zitten nog wel voorwaarden aan verbonden. Zo mogen kantines en kleedkamers van sportverenigingen nog niet open. Volgens Lankwarden is daar ook aan zeker gedacht bij de zwembond. "Wij hebben een protocol opgesteld zodat we verantwoord weer open kunnen, zo vragen we de mensen thuis hun badkleding aan te trekken."

Luister hier het gesprek met Lankwarden terug.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie