Sport
NOS

Mathieu van der Poel en Denise Betsema geven demonstratie in Hulst

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Mathieu van der Poel en Denise Betsema geven demonstratie in Hulst

Mathieu van der Poel en Denise Betsema hebben met meer dan een minuut voorsprong de wereldbekercross in het Zeeuwse Hulst gewonnen.

Mathieu van der Poel heeft in 2021 nog geen dag zonder zege meegemaakt. Na de veldritzeges in Baal (1 januari) en Gullegem (2 januari) was de wereldkampioen ook op 3 januari ongenaakbaar.

De coureurs reden tien ronden over de dijken langs de Westerschelde. Eerst ontstond een optocht met tien crossers. Maar al snel had Van der Poel ze allemaal afgeschud. Toen er nog niet eens vier ronden gereden waren, had de wereldkampioen al een voorsprong van 46 seconden op de rest. Concurrenten Michael Vanthourenhout en Toon Aerts maakten een aantal slippertjes, Wout van Aert schakelde zichzelf uit bij een fietswissel. De meest interessante strijd was die om de tweede plaats, tussen Van Aert en de Brit Thomas Pidcock. Uiteindelijk bleef de winnaar van diverse etappes in de Tour de France het opkomende fietstalent voor.

Brand winnaar wereldbeker

Bij de vrouwen klopte Denise Betsema wereldbekerleider Lucinada Brand. De 27-jarig Texelse won in 2018 al in Hulst, al was de cross toen in het centrum van het Zeeuwse dorp. Dit seizoen was Betsema al de beste in Antwerpen, Bern en Beringen. Dat Betsema een voorstander is van langere crossen was te zien. Ze deed 53.05 over het parcours van bijna 19 kilometer. Brand finishte op meer dan een minuut op plaats twee. Daarmee verzekerde de Nederlandse zich hoe dan ook van de eindzege in de wereldbeker. Ook als derde kwam een landgenote over de streep: Ceylin del Carmen Alvarado.

Ster advertentie
Ster advertentie