Sport
MAX

Golfer Maarten Lafeber stopt: 'Ik leerde enorm veel van Johan Cruijff'

foto: De Perstribunefoto: De Perstribune
  1. Nieuwschevron right
  2. Golfer Maarten Lafeber stopt: 'Ik leerde enorm veel van Johan Cruijff'

Golfer Maarten Lafeber heeft zijn golfclubs aan de wilgen gehangen. De afgelopen Dutch Open was zijn laatste toernooi. Tijdens zijn professionele loopbaan heeft hij veel gehad aan Johan Cruijff, die hij zijn mentor noemt. "Ik leerde enorm veel van hem."

Dat zei Lafeber zondag op De Perstribune van MAX. "Hij was heel slim. Hij lette altijd heel goed op ook wat er in andere sporten gebeurde. Het was vooral de manier waarop we erover spraken bij het avondeten." Lafeber heeft ook jarenlang toernooien gespeeld met Johan Cruijff. "Dat was een speciaal golftoernooi waarbij je ook met een amateur speelde."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Dutch Open 2003

Het hoogtepunt uit de loopbaan van Maarten Lafeber is de winst bij de Dutch Open van 2003. "Wat is wel echt de highlight geweest." Lafeber denkt dat hij de top 50 van de wereld had kunnen halen als hij twee jaar later een ander toernooi ook had gewonnen. Maar Tim Clark was hem daar net te slim af.

Hoewel het verder tot weinig triomfen leidde in zijn carriere is Lafeber tevreden. "Ik ben niet zo snel emotioneel. Ik ben helemaal oké. Mijn vrouw wel. Sinds 1997 reis je de wereld rond, je maakt veel dingen mee en we zijn drie kinderen verder. Maar ik ben niet zo iemand die veel terugkijkt en daar veel waarde aan hecht."

Nu gaat Lafeber verder als bondscoach. Daar wacht hem een flinke uitdaging. "De spoeling is heel dun. De laatste vijf tot zeven jaar is dat erg afgenomen. In de breedtesport hebben we echt een probleem. Meer kinderen zouden moeten golfen. In de coronacrisis zagen we een toenemende groei. Mensen wilden naar buiten."

De Perstribune: Maarten Lafeber

Ster advertentie
Ster advertentie