Sport
EONOS

Van verdediger op het veld naar verdediger in de rechtbank

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Van verdediger op het veld naar verdediger in de rechtbank

De meeste profvoetballers houden geen miljoenen over aan hun carrière. Bovendien kan die carrière maar zo afgelopen zijn. Toch zijn er niet veel spelers die zich actief bezighouden met hun leven ná het voetbal. Dario Dumic van FC Twente doet dat wel. Hij studeert al een aantal jaar rechten, in Kopenhagen.

"Momenteel ben ik denk ik bezig met het meest saaie onderwerp", zegt Dumic in gesprek met Langs de Lijn En Omstreken. "Het gaat over wet- en regelgeving bij gemeenten. Saai."

Hij begon met de studie toen hij in 2015 van Denemarken naar Nederland verhuisde om bij NEC te gaan voetballen. Het lukt hem nog steeds om er tijd voor vrij te maken, al kost het veel discipline en planning om naast het trainen en wedstrijden spelen ook met zijn neus in de boeken te zitten. "Voetballers hebben veel vrije tijd, maar niet veel vrijheid", zegt Dumic.

Advocaat worden

Hij hoopt nog een flink aantal jaar te voetballen, maar wil een plan hebben voor daarna. "Ik wil niet iemand zijn die na zijn carrière niet weet wat hij moet gaan doen." Dumic wil advocaat worden. Nu is hij dus nog verdediger op het veld, maar over een aantal jaar wellicht in de rechtbank.

Dario Dumic heeft<span style="caret-color: auto;">&nbsp;veel vrije tijd, maar weinig vrijheid</span><span style="caret-color: auto;">

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie