Sport
MAX

Wilco Kelderman: 'Ik ben mentaal heel wat sterker geworden'

foto: Wilco Keldermanfoto: Wilco Kelderman
  1. Nieuwschevron right
  2. Wilco Kelderman: 'Ik ben mentaal heel wat sterker geworden'

Wielrenner Wilco Kelderman voelt zich sterker dan ooit na zwaar blessureleed, maar juist nu ligt het seizoen stil door het coronavirus. Toch heeft Kelderman de hoop om in het najaar te schitteren in een grote ronde: "Ik ben mentaal heel wat sterker geworden."

Dat zei Kelderman zondag op De Perstribune van MAX. Kelderman brak vorig jaar zijn nek in de Ronde van Catalonië. Maar zijn carriere wordt sowieso al langer gekenmerkt door heel veel blessureleed. Mentaal is Kelderman daar veel sterker van geworden maar ook lichamelijk voelde hij zich nu op z’n best.

De coronacrisis zorgt ervoor dat het seizoen op de schop is gegaan. Dat was in het begin best moeilijk for Kelderman. Want hoe blijf je gemotiveerd als er zoveel onduidelijkheid is? "Het was wel lastig. Waarvoor doe ik het eigenlijk?" Kelderman was er ook bij in de Verenigde Arabische Emiraten toen corona in het peloton de kop op stak. "Ik wilde toen weer door om me voor te bereiden op de volgende wedstrijd. Ik had helemaal niet door hoe groot het was. In twee weken ging het toen naar een lockdown."

Lance Armstrong

Kelderman noemt Lance Armstrong nog altijd zijn favoriete wielrenner aller tijden. Hij noemt Armstrong ‘iemand met stijl en bravoure’. De dopingonthullingen rondom Armstrong hebben dat beeld wel veranderd. “Als ik nu kijk wat hij allemaal heeft gedaan dan bekijk ik dat wel anders.” Toch blijft Armstrong zijn favoriete renner. “Ik heb nooit zoveel idolen gehad.”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kelderman heeft als doel om dit jaar nog een grote ronde te rijden en om mee te doen in het klassement. Zijn uiteindelijke doel is om ooit nog te strijden om een podiumplek in een grote ronde.

Ster advertentie
Ster advertentie