Sport
NOS

Greg van Avermaet geeft Belgen troost met overwinning in virtuele Ronde

foto: NOSfoto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Greg van Avermaet geeft Belgen troost met overwinning in virtuele Ronde

Wielrenner Greg van Avermaet heeft voor heel Vlaanderen getoond over goede benen te beschikken, mocht de Ronde van Vlaanderen vandaag door zijn gegaan. De renner van CCC was in de virtuele Ronde twaalf concurrenten de baas.

Van Avermaet won de echte klassieker nog nooit. Deze keer ontsnapte de Belg van zijn concurrenten en kwam solo over de finishlijn. Landgenoot Oliver Naesen van AG2R La Mondiale sprintte sneller dan Nicolas Roche van Sunweb. Zij vormden de resterende plaatsen op het podium. De enige Nederlander in de wedstrijd, Mike Teunissen, werd negende.

Commentator Gio Lippens deed in NOS Langs de Lijn op NPO Radio 1 verslag van de virtuele race:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het maakte het afgelasten van de Ronde van Vlaanderen nog een beetje goed. De Belgen hebben het geaccepteerd dat de Ronde, voor het eerst sinds de eerste wereldoorlog, door de uitbraak van het coronavirus niet doorgaat. Verslaggever Steven Dalebout sprak in verschillende delen met Belgen over het gemis van de hoogmis.

{audiofile audio="62410" caption="Gemis van de hoogmis: deel 1" }
{audiofile audio="62411" caption="Gemis van de hoogmis: deel 2" }

De kans is aanwezig dat de echte Ronde van Vlaanderen dit najaar nog ingehaald wordt.

Download de NPO Radio 1 app

Met onze app mis je niets. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1 app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie