Sport
MAX

Cor Pot heeft spijt van uitspraken over Feyenoord: 'Dat had ik niet moeten doen'

foto: De Perstribunefoto: De Perstribune
  1. Nieuwschevron right
  2. Cor Pot heeft spijt van uitspraken over Feyenoord: 'Dat had ik niet moeten doen'

Cor Pot vormt al jaren een duo met Dick Advocaat. De afgelopen twee seizoenen was hij zijn rechterhand bij Feyenoord. In het wisselvallige afgelopen seizoen van Feyenoord rommelde het veel bij de club. Iets waar Cor Pot zich nogal uitgesproken uitliet. Hij denkt dat hij dat beter niet had kunnen doen.

Dat zei Cor Pot zondag op De Perstribune van MAX. "Dat had ik niet moeten doen." Dick Advocaat vatte het sportief op volgens Pot. "Hij weet hoe ik ben. Ik ben een flapuit."

Bekend is dat Dick Advocaat na een nederlaag bij sc Heerenveen op het punt stond om op te stappen. "Hij had z'n spullen al gepakt", zei Pot daarover. Maar de directie en Pot zelf hebben Advocaat overgehaald om het seizoen af te maken. In de Dick Voormekaar Podcast over Feyenoord van Voetbal International, was Pot openhartig over dingen die in de kleedkamer gebeurden. Zo zou aanvoerder Steven Berghuis zijn geslagen door een teamgenoot. Op die uitspraak kreeg Pot, ook vanuit de clubleiding, commentaar.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Succes bij Zenit

Voor Feyenoord werkte Cor Pot onder meer met Dick Advocaat samen bij Zenit Sint-Petersburg en Fenerbahçe. Bij die eerste club boekte hij zijn grootste resultaat: het winnen van de UEFA Cup in 2008. "We speelden in Manchester, uitgerekend tegen Glasgow Rangers, een oude club van Dick Advocaat." Die avond na de overwinning heeft Pot goed gefeest. "Dick ging nooit mee. Maar hij kon zien dat we een leuke avond hadden gehad."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie