Sport

Demi Vollering mag dromen van Toursucces

foto: Reutersfoto: Reuters
  1. Nieuwschevron right
  2. Demi Vollering mag dromen van Toursucces

In Parijs is het routeschema van de Tour de France bekendgemaakt. Twee keer om precies te zijn, want voor het eerst in dertien jaar is er ook weer een Franse rittenkoers voor vrouwen. Maar waar de Tour voor mannen in Parijs eindigt gaat die voor de vrouwen juist van start in de Franse hoofdstad.

Het is misschien wel de grootste stap die het vrouwenwielrennen had kunnen zetten. Een eigen Ronde van Frankrijk. In Langs de Lijn En Omstreken vertelde Demi Vollering hoe blij ze is met de nieuwe wielerronde. Het geeft haar wel een dubbel gevoel.

In het mannenwielrennen is de Tour de belangrijkste wedstrijd van het jaar. Maar de vrouwen hebben ook nog hun Ronde van Italië, de Giro Rossa. Deze is al langer actief in het vrouwenwielrennen en Vollering zou het jammer vinden als die ronde wordt overschaduwd door de Tour.

Video niet beschikbaar

Demi Vollering kan terugkijken op haar beste seizoen tot nu toe met overwinningen in Luik-Bastenaken-Luik en La Course, de eendaagse wedstrijd die nu plaats gaat maken voor de Tour Femmes. Acht etappes werden er gepresenteerd die volgen op de drie weken die de mannen voor hun kiezen krijgen.

Vollering zag een prachtig parcours met vooral spektakel in de laatste twee dagen. De ronde wordt vrijwel zeker beslist in de laatste etappe als de beklimming van de Ballon d'Alsace op het programma staat. Dat die etappe finisht op de Planche des Belles Filles (de col van de mooie meisjes) kan natuurlijk geen toeval zijn.

Ondanks het fraaie rittenschema mist Vollering nog wel een tijdrit. Op die manier blijft er voor het vrouwenwielrennen toch nog wat te wensen over.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie