Sport

Derde etappe van de Tour: op naar Longwy

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Derde etappe van de Tour: op naar Longwy

[NOS - RAD1] De derde etappe van de Tour de France vertrekt vandaag vanuit Verviers. Een heuvelachtige parcours van meer dan tweehonderd kilometer dat deels door de Ardennen gaat en in Longwy eindigt. NPO Radio 1 doet vanaf 14:00 uur live verslag van de etappe tijdens Radio Tour de France.

De route wordt gekenmerkt door golvende wegen, in het bijzonder Côte de Wiltz en de Côte d’Eschdorf. Het laatste stuk van het parcours is grotendeels in dalende lijn. De finish wordt rond 17:21 verwacht.

Finish-alert

Niets missen van de slotkilometers van deze etappe? Zet de finish-alert aan!

Parcours Verviers - Longwy 213 km

Bron: NOS

Etappe 1 & 2

Geraint Thomas werd op zaterdag 1 juli de eerste drager van de gele trui. Thomas (Sky) won de tijdrit over spekgladde straten in Düsseldorf voor Stefan Küng. Thomas was vijf seconden sneller dan de Zwitser van BMC.

Bron: AFP

De tweede etappe van de Ronde van Frankrijk werd gewonnen door Marcel Kittel. Het peloton deed het na de vele valpartijen in de tijdrit relatief rustig aan, wetende dat het op een massasprint zou aankomen. Op dertig kilometer van de streep ging een groot aantal renners wel onderuit, onder wie Chris Froome, Romain Bardet en Robert Gesink. Zij konden allen hun weg vervolgen.

Phinney en Offredo lieten zich niet zo maar inrekenen, maar een reële kans op de ritzege hadden ze nooit met de sprintersploegen op kop van het peloton. Twee kilometer voor de streep werden ze opgeslokt door het peloton.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie