Sport

Verslaan de Nederlandse volleybalsters Servië opnieuw?

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Verslaan de Nederlandse volleybalsters Servië opnieuw?

[NOS] In de halve finale van het WK Volleybal spelen de Nederlandse volleybal-vrouwen vandaag tegen Servië. De huidig Europees kampioen wist zich door de groepsfase heen te loodsen naar de Final Six door Italië te verslaan met 3-1. Op NPO Radio 1 doen we vandaag live verslag van deze halve finale tussen Nederland en Servië.

Zeker waren Nederlandse dames al van de halve finale toen er verloren werd van China (3-1) afgelopen dinsdag. De inzet tegen de Chinezen was de eerste plaats in de poule. De eerste set was voor Oranje, na een spannend gevecht werd het 25-23 in het voordeel van de Nederlanders. De volgende drie sets werden achtereenvolgend gewonnen door China, met de 1,98 meter lange Ting Zhu als meedogenloze afmaakster.

De ploeg van de Amerikaanse bondscoach Jamie Morrison speelde voor China regerend wereldkampioen Amerika van de mat. Lonneke Sloëtjes was met 38 punten topscorer en uitblinker. "Ik ben gewoon zó blij dat we hebben gewonnen. Ik moet het terugkijken om het te geloven", zei ze na afloop.

Mochten de volleybaldames Servië verslaan, treed het zaterdag tegen Italië of China aan. Ook deze wedstrijd zou bij een finaleplaats van Oranje te beluisteren zijn op NPO Radio 1.

Boskovic

Eerder dit WK speelde Oranje al tegen Servië. Verrassend genoeg won Oranje toen met 3-0. Een geflatteerde uitslag, meegerekend moet worden dat Servië al geplaatst was voor de Final Six én dat de 21-jarige sterspeelster Tijana Boskovic niet meespeelde door een lichte blessure. In de halve finale zal de jonge vedette wel meespelen.

Volgens voormalig assistent-trainer Saskia van Hintum moet er vooral gelet worden op Boskovic. "Het Servische gevaar komt voornamelijk van haar. Verder wordt het heel lastig, er staat gewoon een goed team", zegt ze tegenover de NOS.

Ondanks de jonge leeftijd van Boskovic is ze al de absolute vedette van Servië. In 2017 werd zij gekozen tot Europees volleybalster van het jaar.

{poll}

Ster advertentie
Ster advertentie