Sport

'De tijd waar de fietsen nog van staal waren en de truitjes nog van wol': Radio Tour de France 50 jaar

foto: NOSfoto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. 'De tijd waar de fietsen nog van staal waren en de truitjes nog van wol': Radio Tour de France 50 jaar

Het is een andere editie dan de voorgaande jaren, maar inmiddels is de 107e editie van de Tour De France toch echt begonnen. Dit betekent dat NOS Radio Tour de France dus ook weer elke dag tussen 14.00 en 18.30 door de speakers schalt. Het is een bijzonder jaar, niet alleen door de mondkapjes in de tour, maar ook omdat het programma dit jaar haar 50-jarige bestaan viert.

#12 - Radio Tour de France terug naar 1988 - 50 jaar Radio Tour de France

NOS sportverslaggever Steven Dalebout neemt je in zijn podcast-serie '50 jaar Radio Tour de France' mee naar de tijd waar de fietsen nog van staal waren en de wielertruitjes nog van wol. Laat je meeslepen naar de gloriedagen van Joop Zoetemelk, Erik Breukink en andere Nederlandse wielerhelden in deze 23-delige serie.

De serie is te beluisteren via onder andere de NPO Radio 1 site en app, Spotify en Apple Podcasts. De serie is zo snel mogelijk ook beschikbaar via Google Podcasts.

Download de NPO Radio 1-app en luister naar 50 jaar Radio Tour de France

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie