Sport
EONOS

Sportforum: 'We weten toch al vijftig jaar hoe Van Gaal is, waarom die opwinding?!'

foto: NOSfoto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Sportforum: 'We weten toch al vijftig jaar hoe Van Gaal is, waarom die opwinding?!'

Een van de opvallendste momenten van de afgelopen sportweek was de persconferentie van bondscoach Louis van Gaal. In het Sportforum kijken VI-journalist Simon Zwartkruis, ESPN-commentator Leo Driessen en wieleranalist Danny Nelissen onder andere terug op dat moment.

"Het voelde als een eerste schooldag", vertelt Zwartkruis, die als Oranje-watcher aanwezig was in de zaal. "Je voelde spanning in de tent."

"We waren eerst heel vrolijk, maar naarmate de persco dichterbij kwam, werd het stiller. En een paar minuten voor het begin was het ineens doodstil. Normaal zitten we te geinen, maar dit keer deden we dat niet", aldus Zwartkruis.

Driessen snapt niets van opwinding

Driessen vindt de ophef rondom de persconferentie maar apart. "We weten al vijftig jaar hoe Louis van Gaal is. En nog gaan we ons daar elke keer over opwinden, daar snap ik niets van!"

Hij vervolgt: "De uitspraak over dat als hij de KNVB was, hij ook bij Van Gaal terecht was gekomen, kun je van Louis verwachten. Want dat vindt hij ook echt. Ja, dat is Van Gaal."

Van een afstandje kan oud-wielrenner Nelissen er alleen maar van genieten. "Iemand die zo sterk in zijn schoenen staat en tegenover de meute gaat zitten en ze dan 'vrienden van de pers' noemt. Dat vind ik vermakelijk."

Wat is er aan de hand met Ajax?

Ajax draait nog niet op volle toeren dit seizoen. Tegen FC Twente (1-1) was het erg moeizaam en met de 4-0 nederlaag tegen PSV in de Johan Cruijff Schaal nog in het achterhoofd, is daar de vraag: wat is er aan de hand met Ajax?

Zwartkruis moest tijdens Twente-Ajax denken aan een opmerking van Sir Alex Ferguson, de voormalig topcoach van Manchester United. "Hij zei altijd dat je vóórdat je eigenlijk wil doorselecteren, je het al moet doen", doelde hij op de selectie.

Sportforum: wat is er aan de hand bij Ajax?

Het Sportforum in zijn geheel terugluisteren? Beluister hier de podcast.

Ster advertentie
Ster advertentie