Sport
BNNVARA

Zo word je mede-eigenaar van een voetbalclub

foto: Real Murciafoto: Real Murcia
  1. Nieuwschevron right
  2. Zo word je mede-eigenaar van een voetbalclub

134 Nederlanders kijken wekelijks met extra interesse naar wedstrijden van Real Murcia. Zij hebben aandelen gekocht van deze kwakkelende voetbalclub op het derde Spaanse niveau. De schuld van de 'paprika-mannen' is inmiddels opgelopen tot meer dan 50 miljoen euro. Sportjournalist Michel Doodeman is één van die aandeelhouders. En daar komen er in BVSC nog twee bij.

Zo sta je 's ochtends op en is alles zoals altijd, maar ga je naar bed als aandeelhouder van Real Murcia. Roelof de Vries en Diana Kuip kochten in BVSC van hun eigen spaargeld, voor maar liefst 1,22 euro per stuk, aandelen van de Spaanse voetbalclub. Mits ze bij een aandeelhoudersvergadering mee gaan naar Murcia. Diana: "Ik ben erbij".

Opeens mede-eigenaar van een voetbalclub

Zelf had Doodeman nooit verwacht om mede-eigenaar te zijn van een voetbalclub: "Het is heel leuk. Eigenlijk was ik niet van plan om die club echt zo te gaan volgen. Maar in de allereerste wedstrijd nadat ik die aandelen had gekocht, een stadsderby tegen UCAM Murcia, de grote rivaal, de club waar ik een hekel aan hoor te hebben, dat vond ik zo leuk dat ik het sindsdien ben gaan volgen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Doodeman: "Ik woon niet in Spanje en ik kan ook geen Spaans. Maar, het lijkt me wel leuk om daar een keer heen te gaan en de sfeer een beetje te proeven." En hij hoeft daar niet alleen heen. Roelof en Diana gaan nu namelijk graag met hem mee.

Luister de hele aflevering terug en abonneer je op de podcast!

{podcast audio="79187" caption="B.V.S.C. - uitzending van 21-02-2019" }

Meer van BVSC?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie