Sport
NOS

Yep Kramer over slotakkoord Sven: 'Had gehoopt dat het iets makkelijker zou gaan'

  1. Nieuwschevron right
  2. Yep Kramer over slotakkoord Sven: 'Had gehoopt dat het iets makkelijker zou gaan'

Yep Kramer, de vader van Sven, bekeek de laatste individuele race van zijn zoon op de Olympische Spelen op televisie. Dat er geen eremetaal in zat voor Sven, was voor Yep niet iets dat kwam aanwaaien.

"Hij was geen favoriet. De teleurstelling is daarom niet heel groot", zegt Yep in NOS Langs de Lijn. "Je verwacht van tevoren dat hij voor een verrassing kan zorgen, maar dat is tegen beter weten in. Een plaats bij de eerste drie was vooraf een moeilijke opgave. Ik had gehoopt dat het iets makkelijk zou gaan. Balen dat hij geen betere dag had vandaag."

Quote

Hij heeft een lange carrière gehad. Daar blijven we van genieten

Yep Kramer

Kramer reed zijn laatste vijf kilometer in 6.17,04, waarmee er in Peking niet meer in zat dan een negende plaats. Yep is desondanks trots op hem. Drie keer werd hij Olympisch kampioen als topfavoriet. "Hij heeft een lange carrière gehad. Daar blijven we van genieten."

Ploegachtervolging

Voor Sven is het avontuur nog niet ten einde. Hij rijdt nog een massastart en de ploegachtervolging. Vooral op die laatste afstand maakt Nederland kans op de gouden medaille. "Dat is een kwestie van de verwachtingen waarmaken", aldus Yep.

Ster advertentie
Ster advertentie