Sport
NOS

Melissa Peperkamp beloont zichzelf met finaleplaats

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Melissa Peperkamp beloont zichzelf met finaleplaats

Snowboardster Melissa Peperkamp heeft zich bij de Olympische Spelen geplaatst voor de finale op het onderdeel big air. De 17-jarige Nederlandse eindigde maandag in de kwalificatie in Beijing als elfde. De eerste twaalf van totaal dertig snowboardsters komen dinsdag in actie in de finale.

Peperkamp noteerde in haar eerste run 60,00 punten, gevolgd door scores van 68,25 en 58,00 punten. De snowboardsters mogen op de big air hun slechtste resultaat schrappen, waardoor Peperkamp uitkwam op een totaalscore van 128,25.

De jonge olympische debutante wist zich vorige week op het onderdeel slopestyle net niet voor de finale te plaatsen. Toen eindigde ze als dertiende en kwam daarmee één positie te kort.

Peperkamp dacht lange tijd dat haar score op de big air net niet genoeg zou zijn, maar de Gelderse (die al als achtste aan de beurt was) zag veel concurrenten falen en kon daarna juichen. Dat deed ze met Kimberley Bos naast haar. De skeletonster, die afgelopen weekeinde brons pakte, is op Papendal vaak trainingspartner van Peperkamp.

De Nieuw-Zeelandse Zoi Sadowski Synnott was in de kwalificatie met een score van 176,50 de beste. De twaalf finalisten werken dinsdag in de finale opnieuw drie runs af. Om 02.30 uur Nederlandse tijd begint de eerste.

Ster advertentie
Ster advertentie