Sport
EONOS

'Feyenoorder Mats Wieffer doet me denken aan Van Bommel'

foto: ProShotsfoto: ProShots
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Feyenoorder Mats Wieffer doet me denken aan Van Bommel'

Fortuna Sittard hielp koploper Feyenoord in het zadel en Ajax won moeizaam in de Gelredome van Vitesse. "Er is niemand die denkt dat Ajax goed voetbal speelt, maar het gat met Feyenoord is niet zo groot", klinkt het in het Sportforum bij Langs De Lijn En Omstreken. De top van de eredivisie wordt besproken met gasten Rivkah op het Veld, presentator en verslaggever van de NOS, Willem Vissers voetbaljournalist bij de Volkskrant en Bart Vriends podcastmaker en speler van Sparta Rotterdam.

Feyenoord straalt rust uit

'Tot mijn spijt gaf Fortuna Sittard de goals weg tegen Feyenoord, waar de Rotterdammers ontluisterend van profiteerde', zegt Fortuna-fan Vissers over de wedstrijd van afgelopen zondag. Feyenoord won met 4-2 op bezoek in Sittard en werd in het zadel geholpen door de Limburgers. Feyenoorder Mats Wieffer maakte zijn eerste goal voor de Rotterdammers: 'En wat voor een. Van een meter of achttien diagonaal in de kruising', omschrijft Vissers. 'Hij doet me een beetje denken aan Van Bommel. Hij maakt een geweldige ontwikkeling door. Dat Wieffer al gelinkt wordt aan het Nederlands elftal komt, doordat hij in korte tijd veel indruk heeft gemaakt', vult Vriends aan. Vissers stelt dat er in het Nederlands elftal nog gezocht wordt naar een defensieve middenvelder naast Frenkie de Jong: 'Wijnaldum zou dat kunnen en ook Gravenberch is een optie. Maar, ik zou kijken naar wie het goed doet in de top van Nederland en dan is Wieffer een goede kandidaat.' Wellicht is het wat vroeg om dat nu al te bepalen, 'maar zo zijn we een beetje in Nederland. Lekker opportunistisch', zegt Vriends.

Ajax is gefrustreerd

'Er is niemand die denkt dat Ajax goed voetbal speelt, maar het gat met Feyenoord is niet zo groot', zegt Op het Veld. 'Toch straalt Feyenoord meer rust uit, wat in het voordeel werkt voor de Rotterdammers.' Vriends speelde onlangs nog tegen Ajax en vertelt dat in de aanloop naar de wedstrijd de beelden van Ajax - Union Berlin zijn bekeken. 'Er lagen wat kansen voor ons, maar met een goede Kudus en Tadic werd het na 6 minuten al 1-0 voor Ajax. Dat is toch een psychologische tik.' zegt de Sparta-verdediger. Na de uitschakeling van Ajax in Berlijn liepen de gemoederen hoog op. Er was veel frustratie te zien bij de Ajaxcieden. 'Het is lelijk, want je hebt al verloren. Je moet het niet erger maken dan dat het is', vertelt Vriends. Vissers weet wel waar die frustratie vandaan komt: 'Vier jaar op rij is Ajax kampioen geworden. Ze hebben de grootste begroting van de eredivisie en dit jaar gaat het wat minder. Uitgeschakelt in Europa, trainerswissel en geen koploper op dit moment. Dit seizoen gaat niet meer goedkomen. Ik vind die frustratie op het veld als zeuren, kaarten aannaaien en je misdragen helemaal niet bij voetbal passen. Normaal gedrag vertonen op het veld, want het slaat over naar het publiek', aldus Vissers.

Ster advertentie
Ster advertentie