Sport
EONOS

Dest beleeft zijn droom bij FC Barcelona: 'Ik heb iedereen ontmoet, ook Messi'

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Dest beleeft zijn droom bij FC Barcelona: 'Ik heb iedereen ontmoet, ook Messi'

Sergiño Dest tekende deze week bij FC Barcelona. De ex-speler van Ajax heeft een roerige week achter de rug. Verslaggever Joep Schreuder zocht de jonge voetballer van negentien op in Barcelona.

"Dit is een droom die uitkomt. Ik volgde mijn hart en dit is de juiste beslissing voor mij", zei Sergiño Dest vrijdagmiddag tijdens zijn presentatie bij topclub FC Barcelona. "Dit is te gek. Dit is de mooiste club ter wereld", zegt Dest. Hij noemt de club van Messi en co een uitdaging. "Ik wil heel graag spelen voor dit team. Ik wil me meten met de beste spelers ter wereld."

Vooral spelen met Messi is bijzonder. "Voor iedereen, maar zeker voor hem, ga ik de longen uit mijn lijf rennen", lacht Dest. Inmiddels heeft de jonge rechtsback de hele selectie al ontmoet. "Ook Messi!", zegt hij lachend tegen Schreuder. "Hij spreekt geen Engels, maar het was heel speciaal om hem te ontmoeten."

Dest moet nog Spaans leren dus helemaal konden ze elkaar niet verstaan. "Als we maar naar elkaar lachen, dan is het goed", zegt de voetballer. Aanstaande zondag ziet u een uitgebreide reportage bij de NOS, beluister hieronder alvast naar een fragment van het interview met Joep Schreuder.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie