Sport
NOS

Schouten kroont zich na olympische goudkoorts ook tot wereldkampioene allround

foto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. Schouten kroont zich na olympische goudkoorts ook tot wereldkampioene allround

Irene Schouten heeft na drie gouden medailles op de Olympische Winterspelen in Peking ook het WK allround op haar naam geschreven. Schouten kroonde zich zondagmiddag in het Noorse Hamar voor het eerst in haar carrière tot wereldkampioene allround.

Op de afsluitende 5 kilometer moest Schouten de Tsjechische Martina Sáblíková (6.51.75) voor zich laten, maar haar grote concurrente Miho Takagi kwam niet in de buurt van de tijd van de Nederlandse: 6.52.58. Schouten ging de slotafstand in als derde in de stand, achter Takagi en Antoinette de Jong.

Takagi, die op de 500 meter én de 1500 meter de snelste was, verdedigde een voorsprong van zes seconden op de meervoudig olympische kampioene, maar het verschil liep op naar zo'n negen seconden: 7.01.97. De Japanse moest in Noorwegen genoegen nemen met het zilver.

Schouten kroonde zich zondag tot de zesde Nederlandse winnares van een WK allround. De Jong legde het in haar afsluitende 5 kilometer af tegen Takagi en behaalde voor de vierde keer in haar carrière brons op het WK allround. Debutante Merel Conijn eindigde op een verdienstelijke zesde plaats in het algemeen klassement.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie