EONOS

AZ verslaat PSV dankzij twee doelpunten van Koopmeiners

2. AZ verslaat PSV dankzij twee doelpunten van Koopmeiners

PSV is er niet in geslaagd de koppositie in de eredivisie over te nemen van Ajax. De Eindhovenaren verloren in eigen huis met 1-3 van AZ.

De Alkmaarders kwamen na een half uur spelen op voorsprong. Aanvoerder Teun Koopmeiners schoot een penalty tegen de touwen, 1-0. Een krappe tien minuten later verdubbelde Koopmeiners de score en dat deed hij op geweldige wijze. De aanvoerder verlengde een hoekschop met zijn hak en verschalkte daarmee PSV-doelman Yvon Mvogo.

Teun Koopmeiners over zijn beauty.

Werelddoelpunt van AZ-aanvoerder Teun Koopmeiners

Max zorgt voor aansluitingstreffer

Na rust zette PSV aan en gingen de Eindhovenaren op zoek naar de aansluitingstreffer. Die werd gemaakt door linksback Philipp Max. In de 59ste minuut krulde hij een vrije trap achter AZ-keeper Bizot.

PSV drong daarna aan en ging op zoek naar de gelijkmaker, maar het doelpunt viel aan de andere kant van het veld. Een schot van AZ-aanvaller Calvin Stengs werd door PSV-verdediger Jordan Teze aangeraakt en belandde zo in het net, 1-3. Dat was het laatste wapenfeit van de wedstrijd.

Rentree Van Ginkel

In de 87ste minuut was er nog wel een bijzonder moment. PSV-middenvelder Marco van Ginkel maakte na 983 dagen zijn rentree op het voetbalveld.