Sport
EONOS

RKC Waalwijk en Sparta terug in eredivisie

foto: Pro Shotsfoto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. RKC Waalwijk en Sparta terug in eredivisie

RKC Waalwijk en Sparta Rotterdam keren terug in de eredivisie. RKC versloeg Go Ahead Eagles in een knotsgek duel met 5-4, Sparta klopte De Graafschap met 2-0.

Commentator Ragnar Niemeijer kan niet bevatten wat er in de slotfase gebeurt

RKC stond in de terugwedstrijd in Deventer (het eerste duel was in 0-0 geëindigd) met 2-1 voor, maar begon slecht aan de tweede helft. Dat had ongetwijfeld te maken met wat er in de rust gebeurde.

De clubarts kreeg een hartstilstand en moest met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht worden. Al vrij snel kwam het bericht dat zijn toestand stabiel was, maar invloed had het ogenschijnlijk wel. Twintig minuten na de hervatting stond Go Ahead Eagles namelijk met 3-2 voor.

De laatste tien minuten van het duel waren ronduit bizar. Eerst kwam RKC op 3-3, een stand waarbij de ploeg zou promoveren. Kort voor het eindsignaal leek Pieter Langendijk Go Ahead Eagles naar de eredivisie te schieten, maar in de laatste seconden van de blessuretijd viel toch nog de 4-4.

Daarna werd het vervolgens ook nog 5-4 uit een strafschop, waardoor RKC na vijf seizoenen afwezigheid terugkeert op het hoogste niveau.

Sparta terug

Ook Sparta keert terug in de eredivisie. Nadat zaterdag met 2-1 werd verloren van De Graafschap, wonnen de Rotterdammers vanavond op De Vijverberg In Doetinchem met 2-0. De beslissende goal werd in de 83ste minuut gemaakt door Adil Auassar.

Sparta is daardoor na een jaar afwezigheid terug op het hoogste niveau, De Graafschap moet na één seizoen weer een stapje terugdoen.

De slotfase van De Graafschap - Sparta

Ster advertentie
Ster advertentie