Naar homepage
Sport

Hoogdag voor de wielerfans. Drie koersen: drie keer spektakel
NOS

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Hoogdag voor de wielerfans. Drie koersen: drie keer spektakel

Als wielerfan kon je vandaag je lol op. Op drie verschillende plekken werd er gestreden om de overwinning. En in elke wedstrijd was het een strijd tussen de grote namen van het peloton. Sprinters in Milaan-San Remo, klassementsrenners in Tour de l'Ain en de talenten in de Ronde van Polen.

De belangrijkste wedstrijd was met stip Milaan-San Remo. Altijd is de Italiaanse koers het eerste monument van het jaar, maar die jaar niet in het voorjaar, maar in de zomer. Maar het maakt niet zoveel uit, want het koersverloop leek op dat van vorig jaar. Spektakel in het slot, met een sprint van een klein groepje. Dit keer een sprint tussen de Belg Wout van Aert en de Fransman Julian Alaphilippe. Van Aert was de beste en schreef na de Strade Bianche dus ook Milaan-San Remo op zijn naam.

Tour de l'Ain

In de Tour de l'Ain is het vooral de strijd tussen Jumbo-Visma en Team Ineos. Beide ploegen hebben hun drie sterkste kopmannen naar Frankrijk gestuurd. Net als gisteren lijken de mannen van van Jumbo-Visma het sterkste. Vooral de Sloveen Primoz Roglic doet goede zaken. Hij won vandaag en pakte de leiderstrui. Hij versloeg Egan Bernal en deelt een eerste tik uit in aanloop naar de Tour de France.

Zijn overwinning zorgt er ook voor dat hij in de rangorde binnen de ploeg stijgt. Want met Tom Dumoulin en Steven Kruijswijk heeft hij binnen de ploeg een aantal grote mede-kanshebbers voor het kopmanschap in de Tour de France.

Ronde van Polen

in de Ronde van Polen ging het de afgelopen dagen vooral over de afschuwelijke valpartij van Fabio Jakobsen. Vandaag was het zijn ploeggenoot Remco Evenepoel die in het middelpunt van de aandacht stond. Hij wist de rest van het peloton op meer dan ander halve minuut te zetten.

Er was nog een mooi gebaar toen hij winnend over de streep kwam. Evenepoel hield het rugnummer van Fabio Jakobsen omhoog en eerde zo zijn zwaargewonde ploeggenoot.

Ster advertentie
Ster advertentie