Sport
NOS

Fabio Quartararo wint TT Assen

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Fabio Quartararo wint TT Assen

Fabio Quartararo, de leider in de stand om het wereldkampioenschap, heeft de MotoGP op het circuit van Assen gewonnen. De Fransman nam fors afstand van de concurrentie.

Francesco Bagnaia ging na de eerste ronden verrassend aan de leiding. De Italiaan had zich als derde gekwalificeerd en had een goede start. Na een paar ronden nam Quartararo de leidende positie. Hij liep als een raket steeds verder uit van de rest van het veld. De rijder van Yamaha had voldoende voorsprong voor de winst. Maverick Vinales deed het in het achtervolgende groepje het beste. Joan Mir werd derde.

Publiekslieveling Valentino Rossi crashte halverwege de race in bocht 7, zo'n beetje voor zijn eigen tribune. Het was misschien de laatste GP van Nederland voor de voormalig wereldkampioen.

Golf
Een bijzonder tafereel direct na de race. Winnaar Quartararo stapte van de motor en kreeg van zijn team een golfclub en een golfbal in de handen gedrukt. Op het grind naast de baan probeerde de coureur de bal te slaan. Dat lukte hem pas na de derde poging.

Moto2 en Moto3
Voor de Nederlander Bo Bendsneyder verliep de thuiswedstrijd in de Moto2 niet als gehoopt. Hij startte te vroeg en moest daardoor extra meters maken. Bendsneyder eindigde als vijftiende in zijn race. Winnaar werd de Spanjaard Raúl Fernández. In de Moto3-klasse was Dennis Foggia uit Italië op zijn Honda de beste.

Ster advertentie
Ster advertentie