Sport
EONOS

Situatie oud-bokser Rudi Lubbers verslechtert: 'Hulp is nú nodig'

foto: Andere Tijden Sportfoto: Andere Tijden Sport
  1. Nieuwschevron right
  2. Situatie oud-bokser Rudi Lubbers verslechtert: 'Hulp is nú nodig'

"Ik heb Muhammad Ali overleefd, dan moet ik de winter ook overleven", zei oud-bokser Rudi Lubbers aan het einde van de geruchtmakende aflevering Andere Tijden Sport, afgelopen zondag. Te zien was hoe de Nederlander samen met zijn vrouw in beroerde omstandigheden probeert te overleven. Maar de situatie van Lubbers gaat nu achteruit. En hard ook, vertelt ex-profwielrenner Rini Wagtmans in Langs de Lijn En Omstreken.

{quoteaudiofile audio="61637" author="Langs de Lijn En Omstreken" caption="Situatie Rudi Lubbers verslechtert: 'Hulp is nú nodig'" }

Wagtmans coördineert de hulpactie voor de aan lager wal geraakte oud-bokser. Hij ontving vanmorgen verontrustend nieuws uit Bulgarije, waar Rudi met zijn vrouw Ria in een busje in de uitgestrekte natuur bivakkeert. "Ik kreeg vanmorgen om 8 uur een mailtje van een Nederlander die bij Rudi is langs gegaan", vertelt Wagtmans. "Ik ben zo geschrokken van zijn woorden - ik heb tot half 9 niet kunnen praten van schrik en ontroering."

"De deur van het busje kan niet dicht, het is er barstenskoud", zegt Wagtmans. Vooral de situatie van Rudi's vrouw Ria blijkt slecht. "Ze ligt onder een dekentje en beweegt of praat niet. Hulp is dus nú nodig."

Die is nu ook onderweg, vertelt de oud-profwielrenner. Wagtmans heeft contact met het ministerie van Buitenlandse Zaken, en morgen gaat de Nederlander die Rudi en zijn vrouw bezocht terug om voor hen te koken. "Spaghetti, macaroni. Ze maken koffie, noem maar op! Rudi en Ria weten nu dat er hulp aankomt, dat geeft moed."

Ster advertentie
Ster advertentie