Sport
EONOS

Oud-bondscoach Van Unen blij met judobrons Steenhuis, maar teleurgesteld over WK

foto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Oud-bondscoach Van Unen blij met judobrons Steenhuis, maar teleurgesteld over WK

Marjolein van Unen is dolblij met de derde WK-medaille van haar oud-pupil, maar had tijdens dit WK in Qatar meer Nederlandse medailles verwacht.

Oud-judobondscoach Marjolein van Unen geniet mee met de bronzen WK-medaille van haar oud-pupil Guusje Steenhuis. Toch is ze teleurgesteld dat Nederland tot nu toe op twee bronzen medailles blijft steken. "Gezien het aantal kanshebbers, valt dat tegen."

Nadat Steenhuis door een overwinning op de Chinese Ma brons veilig had gesteld, stuurde Van Unen haar meteen een appje: "Gefeliciteerd! Top gepresteerd!"

Ze had wel rekening gehouden met eremetaal voor haar voormalige pupil. "Ik weet wat ze kan, alleen komt het er niet altijd uit bij Guusje. Maar ze is altijd een medaillekandidaat."

Inspiratie ontbreekt

De oud-bondscoach noemt het fantastisch dat het jonge talent Joanne van Lieshout woensdag ook brons pakte, maar is teleurgesteld dat er verder geen Nederlandse medailles zijn gewonnen. "Eerlijk gezegd valt dat een beetje tegen."

Volgens Van Unen ligt dat aan de vechtersmentaliteit bij sommige judoka's. "Ik miste iets van inspiratie", zegt de oud-trainer. "Misschien is het de spanning, waardoor ze net niet kunnen vechten om het af te maken."

Ster advertentie
Ster advertentie