EONOS

Veerman schiet PSV naar bekerfinale tegen tiental Go Ahead Eagles

2. Veerman schiet PSV naar bekerfinale tegen tiental Go Ahead Eagles

PSV is de eerste finalist van het KNVB-bekertoernooi. De Eindhovenaren wonnen op bezoek in Deventer met 1-2 van Go Ahead Eagles.

In de eerste helft kwam Go Ahead op voorsprong via Iñigo Córdoba. De Spanjaard kopte knap binnen, na een mooie voorzet van Ragnar Oratmangoen.

De gelijkmaker kwam van de voet van PSV-spits Eran Zahavi. Hij tikte de bal achter doelman Andries Noppert, na een prima voorzet van Mauro Júnior.

Vlak na de 1-1 moest Go Ahead verder met tien man. Verdediger Joris Kramer kreeg rood, nadat hij de doorgebroken Zahavi naar de grond werkte.

PSV creëerde daarna veel kansen en Joey Veerman schoot in de 69ste minuut de 2-1 binnen. PSV kreeg daarna nog flinke kansen om de score uit te breiden, maar raakte onder andere de paal en de lat.

Donderdagavond maken AZ en Ajax onderling uit wie het in de finale opneemt tegen PSV.