Sport
EONOS

Sportforum over Oranjefans die zich door Qatar laten betalen: 'Je moet je niet willen verkopen aan de duivel'

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Sportforum over Oranjefans die zich door Qatar laten betalen: 'Je moet je niet willen verkopen aan de duivel'

Oranjefans die zich door Qatar laten betalen om promotie voor het WK te maken. Wat vindt het Sportforum daarvan? Aan tafel oud-schaatser Erben Wennemars, oud-voetballer Henk Timmer en NOS-commentator Frank Snoeks.

"Ik zou het niet doen", zegt Wennemars, "maar het is naïef om te denken dat geen fan dat doet. Ronald de Boer laat zich ook door Qatar betalen. Vanuit de overheid in Qatar snap ik het. Maar dat je erop ingaat, snap ik niet. Voetballers moeten heen, journalisten moeten heen, maar de rest moet lekker thuisblijven."

Snoeks verbaast zich meer over de fans die zich door Qatar laten betalen. "Zij moeten een moreel kompas hebben dat helemaal uit het lood geslagen is. Zou je er niet slecht van slapen? Je moet je niet willen verkopen aan de duivel en ook niet aan het regime in Qatar."

Volgens Wennemars is het die fans minder aan te rekenen. Hij vindt de ophef over hen ver gaan. "Voetballers gaan naar Qatar om geld te verdienen. Oud-voetballers laten zich betalen als ambassadeur. En dan vinden we het nu heel erg dat een naïeve fan zich laat betalen? De ophef is terecht, maar laten we ons eerst druk maken om de koning, als hij gaat."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie