Sport
BNNVARA

'Er is plek voor Clarence Seedorf bij PEC Zwolle'

foto: BNNVARAfoto: BNNVARA
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Er is plek voor Clarence Seedorf bij PEC Zwolle'

Oud-international Clarence Seedorf krijgt niet of nauwelijks aanbiedingen om trainer te worden bij een voetbalclub. In de Italiaanse krant Gazetta dello Sport zegt hij dat dat komt door zijn huidskleur. Erben Wennemars zou de oud-voetballer maar wat graag zien als trainer bij PEC Zwolle, zegt hij in de 'Kleine Sportcitatenquiz' van B.V.S.C.

"Er zijn geen gelijke kansen voor coaches. De cijfers spreken voor zich: nergens zie je zwarte mensen in de hoogste posities in het voetbal", zegt de 44-jarige Seedorf in de Italiaanse krant. Ook de oud-topvoetballers Patrick Vieira en Thierry Henry krijgen geen of weinig de kans volgens Seedorf, om bij een Europese topclub aan het roer te staan. Zij zijn in Amerika en Canada aan de slag gegaan.

Risico nemen

Hoewel Seedorf meer dan 80 wedstrijden speelde voor Oranje en twaalf jaar voetbalde in de Seria A, kreeg hij niet uit Nederland en niet uit Italië aanbiedingen om aan de slag te gaan als trainer. Alleen in AC Milan mocht hij begin 2014 kort aan de slag. Kort, omdat hij na vijf maanden zijn biezen mocht pakken nadat de ploeg - ondanks dat Seedorf ze hogerop had gekregen - geen Europees voetbal mocht gaan spelen.

Later is Seedorf nog trainer geweest bij Shenzhen Hiangxue in China en het Spaanse Deportivo La Coruña en was hij bondscoach van Kameroen. Iedere keer moest hij echter eerder vertrekken. "Ik accepteerde die aanbiedingen om zo mijn waarde te kunnen bewijzen", zegt Seedorf daarover. "Ik moest wel risico's nemen, omdat er niet veel kansen waren. We weten nu ook waarom."

Coach bij PEC Zwolle

Erben Wennemars weet nog wel een plek voor Seedorf: "Bij PEC Zwolle wordt nog een coach gezocht." Ondanks dat Wennemars normaliter eerder voor iemand uit de regio zou kiezen om bij zijn geliefde PEC aan het roer te staan, maakt hij voor Seedorf graag een uitzondering. "Hij mag even bellen", besluit de oud-schaatser.

Meer van B.V.S.C.

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie