Sport
EONOS

'Vervelend misverstand' dat er nog getraind werd op Papendal

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Vervelend misverstand' dat er nog getraind werd op Papendal

Terwijl overal in Nederland sportgelegenheden zijn gesloten vanwege de uitbraak van het coronavirus, daar werd er op de atletiekbaan van Sportcentrum Papendal gewoon nog getraind door atleten. En dat had niet gemogen, volgens Ad Roskam, technisch directeur van de Atletiekunie.

"Dat was een vervelend misverstand", zegt Roskam. Hij legt in Langs de Lijn en Omstreken uit dat een aantal sporters door miscommunicatie in de veronderstelling was dat er gewoon getraind kon worden op Papendal. "Dat had niet gemogen. Het is dezelfde dag nog stopgezet."

De sporters zijn niet op de vingers getikt. "Er zaten natuurlijk de beste bedoelingen achter." Volgens hem hielden de atleten zich bovendien aan de voorschriften die landelijk gelden. Zo trainden de atleten in kleine groepjes en hielden ze voldoende afstand van elkaar tijdens het sporten.

Volgens Roskam was het niet mogelijk om de sporters door te laten trainen, omdat er voor de hele Nederlandse sportwereld is besloten dat er niet getraind mag worden op sportlocaties. "Wij houden ons aan die regels. Het zou heel raar zijn als dat niet zo was."

Doorgaan Olympische Spelen

De atleten bereidden zich op Papendal voor op de Olympische Spelen van 2020. Zij willen geen trainingsachterstand oplopen. De Spelen gaan volgens Roskam vooralsnog gewoon door, maar hij kan zich ook situaties voorstellen dat het niet lukt.

"We hebben problemen met selectiemomenten en -procedures en we willen ook graag dat sporters verantwoord goed voorbereid op de Spelen komen. Er zijn extreme omstandigheden in Tokio. Of al die zaken op een verantwoorde manier ingevuld kunnen worden, dat zullen we ons de komende weken af moeten vragen en dan even afwachten wat er besloten wordt."

Ster advertentie
Ster advertentie