Sport

Steven Kruijswijk: '“Een traditioneel zwaar Giro-parcours”

EONOS
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Steven Kruijswijk: '“Een traditioneel zwaar Giro-parcours”

Steven Kruijswijk heeft met een glimlach op zijn gezicht het parcours van de Giro d’Italia ontvangen. Donderdag werd de route gepresenteerd in Milaan, met daarin vijf aankomsten bergop en bijna zestig individuele tijdritkilometers. “Vooral de slotweek is heel zwaar”, analyseert onze 31-jarige landgenoot woensdagavond in Langs de Lijn en Omstreken.

Vorige week donderdag werd in Parijs ook het parcours van de Tour de France voorgesteld. Daarin zijn liefst zes aankomsten bergop opgenomen, maar slechts 27 individuele tijdritkilometers. “Ik heb nu beide parcoursen gezien en ik vind ze allebei heel interessant”, zegt Kruijswijk. “Vanaf nu gaan we de details bekijken, maar op dit moment zou ik niet weten welke van de twee ik ga rijden. […] Misschien doe ik ze wel allebei.”

Het afgelopen jaar werd de kopman van LottoNL-Jumbo vijfde in de Tour en daarna vierde in de Ronde van Spanje. In de seizoenen daarvoor reed hij steevast de Giro, waarin hij in 2016 vierde werd. “Die goede prestatie in de Tour smaakt naar meer, maar ik wil ook graag terug naar de Giro. Nu is het aan mij en de ploeg om verstandig te zijn en de goede keuze te maken. Of mijn gevoel de doorslag geeft of de ploeg een voorkeur heeft, moeten we gaan zien.”

Tom Dumoulin
Met het woensdag gepresenteerde parcours, rolt de organisatie een roze loper uit voor Tom Dumoulin. Dit seizoen eindigde de renner van Sunweb als titelverdediger tweede in de Giro én werd hij daarna eveneens tweede in de Tour de France. In principe wilde hij de Tour rijden in 2019. Maar na de bekendmaking van de Franse route vorige week, liet de Limburger weten dat ‘het geen ideaal parcours voor mij is’.

Ster advertentie
Ster advertentie