Sport
EONOS

'Gambiaans team fysiek en mentaal in shock na bijna fatale vlucht'

foto: Gambia Football Federation
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Gambiaans team fysiek en mentaal in shock na bijna fatale vlucht'

De Belgische coach Tom Saintfiet vertelt over de vlucht naar de Afrika Cup die werd afgebroken vanwege een zuurstoftekort in het toestel.

Video niet beschikbaar

Tom Saintfiet, de Belgische bondscoach van het Gambiaanse voetbalelftal, vertelt over de vlucht die het team bijna fataal werd. "Als de piloot niet was omgekeerd, dan waren we er waarschijnlijk niet meer geweest", zegt hij in Langs de Lijn En Omstreken.

Het toestel zou voor de Afrika Cup naar Ivoorkust vliegen. Maar al direct waren er problemen met de zuurstoftoevoer. "We waren twee minuten onderweg en je voelde dat je je ogen niet kon openhouden", vertelt Saintfiet een dag later. "Ik had ook een paar kleine droompjes, heel raar."

Fysiek en mentaal in shock

Ook andere spelers, onder wie Feyenoorder Yankuba Minteh, en stafleden dommelden in. En eenmaal veilig op de grond voelden velen zich nog steeds beroerd, zegt de coach. "Iedereen is fysiek, maar ook mentaal in shock".

Inmiddels is het Gambiaanse elftal met een ander vliegtuig veilig aangekomen. Ondanks de heftige ervaring heeft Saintfiet goede hoop dat zijn ploeg goed kan presteren op de Afrika Cup. "We hebben een heel sterke groep."

Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief!

Elke zaterdag het beste van NPO Radio 1 in jouw mailbox.

Meld je hier aan

Ster advertentie
Ster advertentie