Sport

Sportforum: 'Transfer van Mohamed Ihattaren is krankzinnig!'

EONOS
foto: NOSfoto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Sportforum: 'Transfer van Mohamed Ihattaren is krankzinnig!'

Welke voetballer speelt dit seizoen waar? Dat is rond het sluiten van de transfermarkt de grote vraag in de voetbalwereld. In het Sportforum gaan ESPN commentator Vincent Schildkamp, sportjournalist Jack van Gelder en Telegraaf journalist Erik van Haren in op de meest opvallendste transfers.

De meest opvallende transfer in Nederland vinden de forumleden het vertrek van Mohamed Ihattaren bij PSV. Hij lijkt op weg naar Juventus en direct te worden verhuurd aan Sampdoria. “Het is krankzinnig", zegt Schildkamp. "Hij heeft een jaar lang stil gestaan en dan ga je proberen om bij een middenmoter in Italië je carrière vlot te trekken. Je bent daar volledig op jezelf aangewezen en hij heeft juist laten zien dat hij daar de grootste moeite mee heeft. Het lijkt me niet de meest verstandige keuze.”

Jack van Gelder vult hem aan: "Kennelijk is de macht van zijn zaakwaarnemer, Mino Raiola, zo groot dat hij tegen Juventus kan zeggen 'volgende keer mats ik jullie weer, help mij nu even met dit moeilijke geval.'”

Formule 1

De Formule 1 Grand Prix van België viel afgelopen weekend volledig in het water door de regen. Erik de Haan was als vaste volger aanwezig op het circuit: “Dit was zo’n opmerkelijke situatie dat zelfs de wedstrijdleiding af en toe in de regelementen moest kijken wat te doen. Zo vonden ze in een bijzin een regel dat de klok mocht worden stilgezet, zodat de race alsnog binnen drie uur kon worden afgewerkt.”

Met de Grand Prix in Zandvoort op komst worden de weersverwachtingen nauwlettend in de gaten gehouden. Al mag het van de heren aan tafel best een beetje gaan regenen. "Een beetje regen zorgt altijd voor spanning toch? Laat het dan maar lekker regenen", aldus Schildkamp. Jack van Gelder verwacht dat Max Verstappen hoge ogen gaat gooien op het Nederlandse circuit: “Dat wordt natuurlijk geweldig. Verstappen heeft de Formule 1 teruggebracht naar Nederland. Dankzij hem vinden we het weer leuk om naar te kijken.”

Het Sportforum in zijn geheel terugluisteren? Beluister hier de podcast.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie