Sport

Philippe Gilbert voegt Parijs-Roubaix toe aan erelijst

NOS
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Philippe Gilbert voegt Parijs-Roubaix toe aan erelijst

Philippe Gilbert heeft Parijs-Roubaix gewonnen. Hiermee voegt hij de vierde van de vijf monumenten toe aan zijn palmares. De Belg won in het verleden al de Ronde van Vlaanderen, Ronde van Lombardije en Luik-Bastenaken-Luik.

Het vormen van een kopgroep duurde lang. De eerste uren hadden de renners veel moeite om weg te komen. Op strook 12 werd duidelijk welke renners de koers mochten kleuren.

Een van die renners was Wout van Aert. De Belg van Jumbo-Visma werd eerder in de wedstrijd geteisterd door pech. Van Aert kreeg materiaalproblemen op een kasseistrook en kwam direct na zijn terugkeer in het peloton ook nog ten val. De andere koplopers waren Sep Vanmarcke (EF Education First), Yves Lampaert en Philippe Gilbert (beiden Deceuninck-Quick-Step), Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) en Nils Politt (Katusha-Alpecin). Met nog 25 kilometer te gaan was het verschil met het peloton 52 seconden. Greg van Avermaet (CCC), die de slag gemist had, probeerde het nog. Maar de Belg vond geen aansluiting met het groepje vooraan.

Sprint-a-deux

Gilbert en Politt reden zich los van de rest. Op dat moment werd duidelijk dat Sagan zichzelf niet zou opvolgen. Op de wielerbaan van Roubaix toonde Gilbert zich de sterkste in een sprint-a-deux. Yves Lampert reed naar een derde plek. De beste Nederlander was Mike Teunissen (Jumbo-Visma) op een zevende plaats.

Ster advertentie
Ster advertentie