Sport

Zevende titel Novak Djokovic op Wimbledon

NOS
foto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Zevende titel Novak Djokovic op Wimbledon

Novak Djokovic heeft na een stroeve start in de eerste set de finale van Wimbledon naar zijn hand gezet. De drie opvolgende sets waren een prooi voor de Serviër tegen Nick Kyrgios uit Australië (4-6, 6-3, 6-4 en 7-6).

Een record voor Djokovic

Kyrgios had vrij baan naar de finale, omdat zijn tegenstander in de halve finale Rafael Nadal vanwege een blessure niet kwam opdagen. Het was de eerste keer in zijn loopbaan dat Kyrgios een finale van een grand slam tennistoernooi had gehaald. Voor Djokovic was het al zijn 32e belangrijke finale (een record).

Met een reeks punten op rij in de eerste set maakte Kyrgios op het gras in Londen een goede indruk. Met een ace maakte hij het af (6-4). De set daarna ging Djokovic beter tennissen (6-3 voor Djokovic). Kyrgios kreeg een waarschuwing van de umpire omdat hij de discussie aan bleef gaan en er zo af en toe een vloek tussendoor kwam.

Na 6-4 in de derde set leek het er in de vierde set even op dat een beslissende vijfde set nodig was. Toch kwam er een tiebreak. Daarin liep Djokovic al snel uit.

Zeven Wimbledontitels

De 35-jarige Djokovic komt met zeven Wimbledontitels op gelijke hoogte met William Renshaw en Pete Sampras. Alleen Roger Federer was met acht titels succesvoller op het Londense grastoernooi.

Radio Tour de France (NOS) & Het NPO Radio 1 Tourcafé

Radio Tour de France (NOS) hoor je vanaf 1 juli tot en met 24 juli op NPO Radio 1. Het NPO Radio 1 Tourcafé vindt van 16 tot en met 24 juli plaats in Beeld en Geluid. Wil jij daarbij zijn? Meld je dan hier aan.

Ster advertentie
Ster advertentie