Sport
NOS

Korrel en Spijkers pakken Europese judotitel

foto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. Korrel en Spijkers pakken Europese judotitel

Michael Korrel en Jur Spijkers zijn in Sofia Europees kampioen judo geworden. Korrel gooide in de golden score tegenstander Piotr Kuczera op de rug. Spijkers hield Johannes Frey lang genoeg in de houtgreep voor de winst.

Korrel was de beste in de klasse tot 100 kilogram. De nummer tien van de wereld had al eens brons gewonnen op een Europees kampioenschap. Korrel wachtte zijn kansen in de finale af, zorgde dat hij actief genoeg bleef om straffen te ontlopen en sloeg na 3.20 in de verlenging genadeloos toe.

De finaleplaats van de 25-jarige Spijkers was een verrassing. In de klasse 100+ kwam Spijkers verder dan Roy Meyer, die het moest doen met brons. Spijkers maakte een aanvallende actie waar Frey naar de buik dook. In het grondduel draaide Spijkers zijn tegenstander in de houtgreep.

Guusje Steenhuis

Guusje Steenhuis lukte het opnieuw niet om een finale winnend af te sluiten. Ze verloor de finale met waza-ari van de Duitse Alima Böhm. Steenhuis pakte in het verleden al vier keer zilver op een EK. Ze was in de halve finale geblesseerd geraakt aan haar pols en kon in de finale maar één hand gebruiken. Simeon Catharina en Marit Kamps verloren hun duel om brons.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie