Sport
MAX

Alyson Annan: 'Ik zou ook best de hockeymannen willen coachen'

foto: De Perstribunefoto: De Perstribune
  1. Nieuwschevron right
  2. Alyson Annan: 'Ik zou ook best de hockeymannen willen coachen'

Hockeycoach Alyson Annan leidde de Nederlandse hockeydames naar Olympisch goud in Tokio. Een medaille waar ze nog dagelijks aan terugdenkt. Maar Annan zou ook best de mannen willen coachen in de toekomst.

Dat zei Annan zondag op De Perstribune van MAX. Ze plaatst er wel een kanttekening bij. Nu wil ze het nog niet. "Ik ben nog jong, heb nog veel te leren en ben nog niet klaar bij de dames. Het hoeft nog niet." Het grootste verschil tussen mannen en vrouwen is volgens Annan het ego. "Dames moet je vertellen hoe goed ze zijn en de mannen weten dat al."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De weg naar het WK

Dat Annan nog niet klaar is met het werk bij de vrouwen bewijst de manier waarop ze nu al bezig is met het volgende doel: het WK. Deze week maakt ze haar nieuwe selectie bekend en Annan wil nog meer. Op de Olympische Spelen waren de dames dominant en erg stabiel. Alleen liepen de strafcorners niet zo goed als voor de Spelen. "Daar zijn we naar gaan kijken hoe dat kan. Wij waren gewoon minder scherp." Annan hoopt dat bij haar ploeg te verbeteren in de komende tijd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Aussie' in Nederland

Alyson Annan was als hockeyster de beste van de wereld en won twee keer Olympisch goud met de Australische ploeg, onder meer in haar geboortestad Sydney in 2000. Toch woont ze nu al 20 jaar in Nederland en heeft ze ook een Nederlands paspoort. Ze ziet zichzelf als vertegenwoordiger van de Nederlandse cultuur. Toch merkte ze wel een duidelijk verschil met Nederland en Australië als het gaat om hockey. "In Australië luister je naar wat de coach zegt. Hier heb je een 'ja-maar-cultuur'. Ik heb mezelf moeten uitvinden om daar mee om te gaan." Annan ziet zichzelf nu als iemand die haar speelsters faciliteert in het bereiken van succes.

De Perstribune: Alyson Annan

Ster advertentie
Ster advertentie