Naar homepage
Sport

'Shani Davis is altijd van toegevoegde waarde'
BNNVARA

foto: BVSCfoto: BVSC
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Shani Davis is altijd van toegevoegde waarde'

Erben Wennemars begint weer te glunderen wanneer hij de naam van zijn grote vriend uitspreekt. De oud-schaatser kan het bijna niet geloven, hij was weer in Nederland, Shani Davis. Niet meer op de schaats voor zichzelf, maar als coach. In BVSC's Kleine Sportcitatenquiz laat Erben zijn ogen twinkelen maar pinkt hij ook een traantje weg.

Tegenwoordig is Shani Davis schaatscoach bij de Chinese junioren. Daarmee was hij afgelopen weekend in Enschede. Helaas voor Erben liep hij Davis net mis: "De volgende keer moet hij op tijd laten weten dat hij in Nederland is. Ik ben blij dat hij er is weer, dat hij op het ijs staat. Want, Shani Davis is altijd van toegevoegde waarde."

Keihard op de shortlist

De shortlists voor de jaarlijkse sportprijzen zijn weer bekendgemaakt. Eén van de mannen die in de race is voor sporter van het jaar verwacht niet bij de laatste geselecteerden te eindigen. Erben gelooft zijn oren niet: "Natuurlijk wel, logisch! Jij komt keihard op die laatste lijst te staan!" Over wie Erben dit zo zeker weet? Dat hoor je in het filmpje hierboven.

Jouw eigen sportkennis testen? Ga dan naar Instagrampagina van De Nieuws BV en beantwoordt de laatste vraag.

Meer van B.V.S.C.?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie