EONOS

Ajax dichtbij kwartfinale na ruime zege op Young Boys

2. Ajax dichtbij kwartfinale na ruime zege op Young Boys

Ajax heeft in de achtste finales van de Europa League met 3-0 gewonnen van Young Boys uit Zwitserland. Volgende week is de return.

In de eerste helft was Ajax veel beter dan de tegenstander. De ploeg van Erik ten Hag kreeg ook wel een paar kansen, maar met name vleugelspits Anthony vergat het bevrijdende doelpunt te maken.

Klaassen

Maar na rust wist Ajax toch de ban te breken. Na een dik uur spelen opende Davy Klaassen de score.

Niet veel later verdubbelde aanvoerder Dusan Tadic de score.

In de slotfase maakte Brian Brobbey er nog 3-0 van. Daardoor reist Ajax met een goede uitgangspositie naar Zwitserland, waar volgende week de return gespeeld wordt.

Young Boys - Ajax, de return in Zwitserland, is volgende week vanaf 21.00 uur integraal te horen op NPO Radio 1.