Sport
EONOS

Chef de mission Verheijen blikt vooruit op de Winterspelen: 'Richting 20 medailles'

foto: Orange Picturesfoto: Orange Pictures
  1. Nieuwschevron right
  2. Chef de mission Verheijen blikt vooruit op de Winterspelen: 'Richting 20 medailles'

Nog 24 dagen en dan beginnen de Olympische Winterspelen in Peking. De jacht op medailles én negatieve coronatests gaat dan beginnen.

Die jacht zal onder leiding staan van chef de mission Carl Verheijen, die in Langs de Lijn En Omstreken vooruitblikt. "Wij hebben de ambitie om te kijken of we richting de twintig medailles kunnen gaan", zegt Verheijen. Volgens de oud-schaatser heeft Nederland vooral medaillekansen in het schaatsen en in het shorttrack.

Deze Spelen zullen in het teken staan van corona. Verheijen vertelt dat de Nederlandse sporters, in tegenstelling tot de vorige Olympische Spelen, nu in een apart vliegtuig naar Peking zullen vliegen. Bij de Zomerspelen was dat niet het geval, toen zaten er bijvoorbeeld ook toeristen in het vliegtuig.

De Spelen worden georganiseerd in China en sportkoepel NOC*NSF heeft de sporters en begeleiders een dringend advies om hun eigen laptop en telefoon thuis te laten, uit angst voor spionage. "We nemen het zekere voor het onzekere. We willen geen risico nemen. We willen daar gewoon naartoe gaan en er geen zorgen over hebben, vandaar dat we dit advies gekregen hebben."

Carl Verheijen

Ster advertentie
Ster advertentie