Sport

'Van der Poel mag hopen op zege in Ronde van Vlaanderen'

NOS
foto: NOSfoto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Van der Poel mag hopen op zege in Ronde van Vlaanderen'

Vlaanderen loopt morgen uit voor De Hoogmis, de naam die de koersgekke regio in België aan de Ronde van Vlaanderen heeft gegeven. Vorig jaar verstierde Nederland het Vlaamse volksfeest, want Niki Terpstra en Anna van der Breggen gingen met de zege aan de haal. De geschiedenis kan zich herhalen, want dit jaar zijn opnieuw twee landgenoten de topfavoriet. Steven Dalebout en Maarten Ducrot blikken in NOS Langs de Lijn vooruit op het wielermonument en haar kanshebbers.

Bij de mannen is dat volgens de bookmakers Mathieu van der Poel, die woensdag nog Dwars door Vlaanderen won. “Ik snap dat het vooral over hem gaat”, zegt Ducrot. “Maar Van der Poel is op ontdekkingstocht. Hij fietst voor zijn lol en koerst met zijn hart. Laat hem dat ook lekker doen. Hij heeft in Gent-Wevelgem wel aangetoond de afstand aan te kunnen en na 240 kilometer nog op zijn sprint te kunnen rekenen. Maar hij moet vooral hopen op winst. Er zijn anderen die meer favoriet zijn, vind ik.”

Dalebout en Ducrot blikken vooruit op De Ronde

Annemiek van Vleuten
Bij afwezigheid van Van der Breggen, zijn de ogen in het vrouwenpeloton gericht op Annemiek van Vleuten. Zij won eerder dit voorjaar al Strade Bianche, een eendagskoers in Italië. Ducrot bestempelt haar tot topfavoriet. “Wat Van Vleuten heeft meegemaakt (ze brak haar knie tijdens het WK in september, red.)… Het lijkt net of die gedwongen rustperiode een soort herstel in de basis heeft veroorzaakt. Zij is fris en vrij. Bij haar ploeg Mitchelton-Scott heeft ze met de mannen meegetraind en daardoor is Annemiek de te kloppen vrouw.”

Ster advertentie
Ster advertentie